HOITO-OHJEET

Tatuoinnin hyvä jälkihoito takaa hyvän lopputuloksen tatuoinnillesi

Hoito-OHJE

1.

Poista kelmu noin 1-3 h jälkeen tatuoinnin otosta ja suihkuttele tatuointi kokonaan puhtaaksi vedellä ja saippualla. Pese huolellisesti kaikki rasva, kudosnesteet ja ylimääräinen muste pois. Kuivaa tatuointi varovasti puhtaalla paperilla tai puhtaalla pyyhkeellä.

Jos sinulla on kelmun sijasta itseliimautuva kalvo tatuoinnin päällä, poista se maksimissaan 48 h tunnin kuluttua laittamisesta rauhallisesti venyttelemällä juoksevan veden alla. Älä riuhtaise kalvoa voimalla irti.

2.

Muista aina puhtaat kädet ja hyvä hygienia kun kosket paranevaan tatuointiin.

Tatuointi on aina avohaava, joten kohtele sitä sen mukaisesti – puhtain käsin.

3.

Levitä ohut kerros hoitovoidetta puhtaan tatuoinnin päälle. Pidä hoitoaineet henkilökohtaisina.

4.

Suojaa tatuointisi ensimmäiseksi yöksi kelmulla, ettei se tartu lakanoihin kiinni. Jos kuva ei tunnu kostealta, kuva voi hengittää yön ilman kelmua. Ilma on paras vaihtoehto, mutta huonompi kuin lakanaan tarrautunut tatuointi.

Jos sinulla on vaihtoehtoisesti ollut itseliimautuva kalvo ja sen alle erittyy runsaasti kudosnestettä, on se hyvä poistaa ja jatkaa hoitoa ohjeiden mukaisesti pesemällä ja rasvailemalla. Myös osittain irronnut itseliimautuva kalvo on hyvä poistaa, ettei väliin pääse likaa.

5.

Pese aamulla tatuointi hyvin vedellä ja saippualla ja jatka parantelua ilman kelmua. Ilmavat vaatteet ovat hyvät paranemisen aikana, jottei tatuointi tartu kiinni vaatteisiin.

Pidä huoli, että peset tatuoinnin hyvin ainakin kerran päivässä.

6.

Käytä hoitovoiteita aina, kun iho tuntuu kuivalta. Liika rasvaus tukkii ihoa, jolloin iho ei saa hengittää ja parannu normaalisti.

Käytä hoitotuotteita niin kauan, kun tatuointisi päällä on rupea. Käyttöä on hyvä jatkaa vielä senkin jälkeen muutama viikko, sillä iho on ohut ja kiiltelevä vielä jonkin aikaa, vaikka haava onkin umpeutunut.

7.

Älä revi tai raavi paranevaa tatuointia, vaikka se kutisee. Jos rupi irtoaa ennen aikojaan, voi se viedä väriä mukanaan ja tatuointiin syntyy musteettomia kohtia.

8.

Vältä saunaa, uimista, kylpemistä ja muuta liottamista niin kauan, kun tatuointisi päällä on rupea (1-2 viikkoa). Suihkuttele kuitenkin normaalisti tatuointiasi.

9.

Varo aurinkoa ja solariumia noin kuukausi tatuoinnin otosta, sillä tuore tatuointi palaa helposti. UV-säteily haalistaa tatuointeja hitaasti, joten tatuoinnin ikää pidentää hyvä suojautuminen UV-säteilyltä.

10.

Epäselvissä tilanteissa ota heti yhteyttä tatuoijaasi, joka tuntee tilanteesi ja auttaa sinua. Internetissä tieto voi johtaa harhaan.

Maalaisjärjen käyttö vahvasti suositeltavaa.